Media

———- Persbericht —— 4 dec 2020 ————

Start-up in Groningen bouwt volwaardige elektrische camper

 

GRONINGEN – Bij camperbouwbedrijf Kazoo Campers is met de Progresso™ een betaalbare elektrische camper vanaf vandaag te koop: naast een dagbereik van 500 km en een snellader, heeft deze camper een volwaardig bed en een buitenkeuken. De lagere prijs ontstaat door gebruik van hergebruikte en herbruikbare materialen zonder in te leveren op comfort.

De basis voor de Progresso™ elektrische camper is de Nissan Evalia e-NV200. Die krijgt met een aanvullend accupakket en een snellader hedendaagse specificaties. Andere buscampers hebben bedden van 115 cm breed: in de XL-daktent van de Progresso™ ligt een full-size bed van 140 cm breed en 200 cm lang. 

Nog nooit is een nieuwe auto seriematig gebouwd met zo veel mogelijkheden uit zo weinig grondstoffen. Het chassis is een occasion. De daktent voor het hotelbed is van gerecycled kunststof. Het camperinterieur isoleren we tegen hitte en koude met katoenvezels gewonnen uit oude spijkerbroeken. Het interieur zelf is opgebouwd uit multiplex panelen – zonder hard plastic laagje eroverheen – van snelgroeiend hout uit productiebossen. Er wordt geen natuur opgeofferd, natuurlijk, en er worden nieuwe bomen voor aangeplant. 

Kazoo Campers kiest voor deze bewuste benadering vanuit de drive om de best mogelijke camper op de markt te brengen. De functionaliteit beperken tot hoofdzaken en vervolgens die basics echt goed doen, creëert een camper die o.a. voormalig tentkampeerders aanspreekt. Materialen kiezen we zorgvuldig, omdat natuurlijke materialen vaak meer comfort bieden dan synthetische. En hergebruik lijkt ons meestal beter dan grondstofverbruik.

Het prototype zal gereed zijn in het voorjaar van 2021. Voorafgaand aan het camperseizoen krijgen klanten de eerste exemplaren van de Progresso™ geleverd.

—————————————————-

Kazoo Campers is blij met uw belangstelling. Laten we overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

12 + 5 =

Call Now Button