Elektrische camper

Elektrische camper – beter dan de alternatieven

 

Rijd jij volgende zomer in een elektrische camper? Het prototype is waarschijnlijk af in de kerstvakantie van 2020, de eerste bestellingen worden geleverd in het voorjaar van 2021. Iets voor jou?

Kazoo Campers pakt de elektrisch rijdende camper zo aan, dat deze in veel opzichten beter wordt dan brandstofcampers: zowel de kosten, het rijcomfort als het bed worden superpremium uitgevoerd. Het interieur krijgt een aantal erg fijne opties en we brengen goede concepten voor materiaalgebruik in de praktijk. Dat alles voor een lagere prijs.

Heb je belangstelling of vragen over onze elektrische camper? Stuur gerust een terugbelverzoek om te overleggen over jouw wensen.

Elektrische camper
Elektrisch rijdende camper

Interieur elektrische camper

Maatwerk uitstraling en opties

Een elektrische camper is een heel persoonlijk product. Bij Kazoo Campers is daarom veel keuze om zowel het interieur als de buitenkant de uitstraling te geven die bij jou past. Meubels kunnen zonder moeite in elke kleur worden geleverd en samen met verschillende kunstenaars en een autospuitbedrijf maken we van de buitenkant iets heel persoonlijks. Maar alles wit mag desgewenst best. 

En mocht je bepaalde functies graag weglaten of juist toevoegen, dan is het vaak mogelijk. 

Hotelbed in ruime daktent

Van alle campers rijden kleine buscampers het fijnst. Ons zijwaarts openende hefdak vormt de sleutel voor compleet comfort in een compacte elektrische camper. Jouw hotelbed is daadwerkelijk 200 cm lang en 160 cm breed. Dit bed is dwars georiënteerd, want de daktent is breder dan de auto zelf. Misschien heb je een voorloper van zo’n daktent weleens gezien op een buscamper uit de jaren ‘60 of ‘70. Het kunststof hefdak laten we in Nederland produceren uit gerecycled plastic. 

Buitenkeuken

Binnen in de elektrische buscamper vinden we een uitschuifbare keuken, die we dus zowel binnen als buiten gebruiken. Bij mooi weer staan wij zelf altijd het liefst buiten te koken. En dan is het fijn om de spoelbak, het kooktoestel en alle spullen bij de hand te hebben. 

Eettafel

Doordat de voorstoelen kunnen draaien, gebruik je ze ook na het reizen. De tafel sluit hier handig bij aan. Wat is gezelliger dan een goed glas of een kopje aan je eigen campertafel?

Loungebank met bergruimte

De loungebank is het middelpunt van de binnenruimte van je elektrische camper. Tussen de tafel en de keuken is koken een fluitje van een cent; echt onvergetelijk is het om onderuitgezakt te genieten van steeds weer een ander uitzicht. 

In de loungebank zit een behoorlijke bergruimte of zelfs plek voor een camping-wc’tje.

Zittend op de loungebank valt op hoe volledig de camper is. Aan alles is gedacht.

Uitschuifbaar kooktoestel Elektrische buscamper

Het voertuig

De basis voor de elektrische camper is een gebruikte Nissan e-NV200. Dit is een fijn rijdende bestelwagen met voldoende ruimte. Een ideale auto voor in binnensteden: met een kleine draaicirkel en een lengte die goed op parkeervakken past. En een erg prettige reisauto, die het hele onderstel en de techniek deelt met een personenauto, namelijk de Nissan Leaf. 

Kazoo Campers heeft een leverancier bereid gevonden upgrades te verzorgen van de belangrijkste specificaties. Met een tweede accu met een capaciteit naar keuze wordt de actieradius van je elektrisch aangedreven camper goed of uitstekend. En minstens zo belangrijk is de snellader. 

Zo wordt een normaal reistempo mogelijk. 500 kilometers afleggen op een dag met tussendoor slechts 1x laden is goed te doen.

Zelfs een aanhanger is mogelijk. Ook de boottrailer of fietsendrager kan mee.

Elektrisch aangedreven camper uitladen

Maximaal circulair gebouwd, minimaal grondstofverbruik

Nog nooit is een nieuwe auto gebouwd met zo veel mogelijkheden uit zo weinig grondstoffen. De basis van onze elektrische campers is een gebruikte Nissan e-NV200: die krijgt een upgrade met een uitbreiding op het accupakket en een snellader.

De daktent voor het hotelbed maken we van gerecycled kunststof. De mogelijkheid om niet alleen de kap, maar ook de tent van hergebruikt materiaal te produceren wordt actief onderzocht. Het camperinterieur isoleren we tegen hitte en koude met katoenvezels gewonnen uit oude spijkerbroeken. Dit beheerst de condensvorming en betekent dus een ideaal binnenklimaat.

Bovendien maakt het de auto tijdens het rijden aanmerkelijk stiller. Het interieur zelf is opgebouwd uit multiplex panelen – zonder hard plastic laagje eroverheen – van snelgroeiend hout dat volledig uit productiebossen afkomstig is. Er wordt geen natuur opgeofferd, natuurlijk, en er worden nieuwe bomen voor aangeplant. Het merendeel van deze materiaalkeuzes maakt de prijs lager dan gangbare alternatieven. Zo creëren we samen een win-winsituatie.

Interieur Elektrische buscamper
Subsidie en kosten elektrische camper

Subsidie en kosten

Op elektrische bestel- en personenwagens zijn in Nederland enkele subsidieregelingen van toepassing. Voor niet-ondernemers betekent dit een directe korting van €2000 op de aanschafprijs. Verder zijn elektrische auto’s vrijgesteld van bpm (belasting op nieuwe of geïmporteerde personenauto’s) en van motorrijtuigenbelasting (zo’n €60 tot €70 per maand voor buscampers op diesel).

De onderhoudskosten van elektrische auto’s zijn aanmerkelijk lager dan die van auto’s met brandstofmotoren. In de aandrijving zitten namelijk veel minder bewegende delen die kapot gaan.

De kosten van opladen zijn sterk afhankelijk van de laadplek. Bij veel campings is stroom in de overnachting inbegrepen (al zou het netjes zijn de eigenaar een vergoeding te geven), thuis kost een kWh ongeveer €0,22. Veel camperaars betalen voor diesel ongeveer vier keer zoveel per kilometer als elektrisch rijdende camperaars rekenen voor betaald opladen.

Prijs

De prijs van de elektrische camper is lager dan de dieselvariant van een nieuwe VW Transporter van Westfalia, lager dan een buscamper van Hymer of Knaus. De eerste drie mensen die bestellen voordat het prototype af is en met hun wensen bijdragen aan de realisatie van de elektrische camper krijgen deze voor een vriendenprijs. 

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van meerdere factoren. Voordat je bestelt, spreken we af wanneer jouw camper af is. Meestal is levering binnen enkele maanden haalbaar. Wanneer wil je ‘m hebben?

Misschien iets voor jou? Heb je nog vragen? Als je je gegevens invult, belt Erwin van Kazoo Campers je binnenkort terug om jouw vragen en wensen te bespreken.

Elektrische buscamper op brug
Ontspannen in een elektrisch rijdende camper

Voordelen elektrische camper:

 • Volwaardige camper met alle functionaliteit
 • Goedkoper in aanschaf dan met diesel of benzine aangedreven campers
 • Lagere kosten per kilometer vergeleken met dieselcampers
 • Lagere onderhoudskosten dan dieselcampers
 • Hoogwaardig afwerkingsniveau
 • Beter rijcomfort dan grotere campers
 • Maatwerk uitstraling binnenzijde en buitenkant
 • Queen size bed van 200 cm bij 160 cm
 • Handige keuken voor binnen of buiten
 • Draaibare voorstoelen
 • Loungebank
 • Maximaal circulair materiaalgebruik, minimaal grondstofverbruik
 • Ruimte voor jouw inbreng en ideeën 

Meer informatie ontvangen? Neem gerust contact op!

Wil jij weten wat een elektrisch camper jou ongeveer gaat kosten, of heb je misschien nog een brandende vraag, die na het lezen onbeantwoord is gebleven? Bel dan gerust, of stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier! 

11 + 7 =

Call Now Button